Duurzame leefomgeving

SenseGuide verzamelde voor de gemeente Amsterdam in het kader van het programma Amsterdam Smart City perspectieven van bewoners van IJburg over een duurzame leefomgeving.

Amsterdam Smart City (ASC) is een uniek samenwerkingsverband tussen Amsterdammers, bedrijven en de gemeente met als doel om toe te werken naar een duurzame leefomgeving met een CO2 reductie van 40%. De wijk IJburg is gekozen als één van de focusgebieden. De wijk heeft een overzichtelijke ligging, is relatief nieuw en kent een actieve gemeenschap. Om de adoptie van het programma ASC te verhogen worden de bewoners van IJburg actief betrokken bij de ontwikkeling van duurzame projecten. Maar wat leeft er onder de IJburgers als het gaat om een duurzame leefomgeving? SenseGuide verzamelde vele perspectieven.

Duurzaamheid heeft vele gezichten

In een kort tijdsbestek zijn ervaringen en meta-data van de bewoners verzameld over hoe het is om in IJburg te leven en welke betekenis zij aan duurzaamheid geven. Het bleek als snel dat een duurzame leefomgeving in IJburg vele verschillende gezichten heeft. Dit varieert van thema’s als verkeer, meer groen, CO2 neutraliteit en ruimtelijke ordening tot aan voorzieningen voor jongeren, het sociale contact tussen bewoners en de openbare veiligheid.

Meer aandacht voor de sociale cohesie in de wijk

Met deze nieuwe inzichten werd de horizon aanzienlijk breder voor het programmateam.  Vooral de sociale aspecten van een duurzame leefomgeving waren nog niet voldoende erkend. Samen met bewoners werken zij nu aan nieuwe producten en diensten die het voor IJburgers gemakkelijker maken, bijvoorbeeld op het gebied van vervoer, werken, gezondheidszorg of energie.

Neem contact op

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op. Of bel ons op +31 6 3190 2336

Naam

Telefoonnummer

E-mailadres

Vraag of opmerking