Betekenis geven

In deze fase geven wij de belangrijkste clusters van inzichten, analyses en verhalen terug aan de belanghebbenden. Doel hiervan is om met elkaar in dialoog tot betekenis te komen en handelingsperspectief te vinden. We noemen dit ook wel sensemaking.

Betekenis geven aan narratief onderzoek

Activiteiten in de betekenisgevingsfase

In dit proces staat wederkerigheid tussen de belanghebbenden centraal: de analyse van de expertgroep duiden, in dialoog met elkaar en gezamenlijk overeenkomsten en verschillen in interpretaties verkennen. We noemen dit ook wel sensemaking. Het voordeel hierbij is dat we steeds kunnen teruggrijpen op geïdentificeerde thema’s en onderliggende analyses, kwantitatieve data en verhalen uit het onderzoek. Zo bevorderen we de brede acceptatie van de uitkomsten.

Wij stimuleren groepscreativiteit door methoden die het leveren van opbouwende kritiek als vast bestanddeel hebben. Wij noemen dit productief conflict. Brainstormen levert over het algemeen minder goede ideeën op dan een herhaald proces van bedenken, constructieve kritiek krijgen en verbeteren.

Neem contact op

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op. Of bel ons op +31 6 3190 2336

Naam

Telefoonnummer

E-mailadres

Vraag of opmerking