Verzamelen

Voor het verzamelen van data gebruiken we de SenseMaker software. Via het web of via app verzamelen we tekst, audio-opnames en fotomateriaal die vertellen hoe mensen hun wereld ervaren. Hierdoor maken we narratief onderzoek onder een grote groep mensen mogelijk. Uniek is dat vertellers zelf hun verhaal duiden.

Activiteiten in dataverzamelingsfase

In deze fase wordt data verzameld. Het verzamelen gaat via het internet of met zogenaamde verhalenbegeleiders. Bij het laatste wordt de doelgroep actief benaderd om een verhaal te delen. Verhalenbegeleiders gebruiken hiervoor de SenseMaker App op een (mini)tablet of smart phone (iOS en Android).

Verhalenbegeleiders komen bij voorkeur uit het netwerk van de opdrachtgever. Ze hoeven geen ervaren interviewers te zijn maar hebben oprecht interesse in mensen. Met een korte training krijgen ze handvatten aangereikt om authentieke verhalen ‘op te halen’.

Transcriptie naar tekst is bij audio-opname een bijkomstige activiteit om verhalen achteraf te analyseren. Transcriptie wordt door SenseGuide via een erkend en gekwalificeerd bureau uitgevoerd.

Kernactiviteiten

  • Ontwerpen en ondersteunen van een dataverzamelingsstrategie
  • Eventueel inzetten en/of trainen van 'verhalenophalers' voor het bereiken van moeilijk bereikbare doelgroepen of doelgroepen in kwetsbare situaties of conflictgebieden
  • Eventuele transcriptie en vertaling van audio-opnames naar tekst
  • Schonen, samenvoegen en beheren van SenseMaker data conform AVG/GDPR wetgeving
  • Borgen van datakwaliteit
Neem contact op

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op. Of bel ons op +31 6 3190 2336

Naam

Telefoonnummer

E-mailadres

Vraag of opmerking