Lerende organisatie

Een lerende organisatie, zelforganisatie of meer diversiteit en inclusie op de werkvloer: er is een ander soort gedrag van mensen nodig. Om gedrag daadwerkelijk duurzaam te veranderen, is het belangrijk allereerst helder te krijgen welke gedragspatronen er zijn. De constructieve patronen wil je versterken, de ineffectieve doorbreken.

Verhalen bij de koffiemachine verzamelen

Hoe mensen met elkaar in organisatie omgaan is diepgeworteld in aannames, overtuigingen, gewoontes en tradities. Die komen aan de oppervlakte in de verhalen die mensen vertellen bij de koffiemachine of aan de lunchtafel. Verandering ontstaat wanneer zij daar nieuwe betekenis aan geven en andere verhalen vertellen.

Wij brengen grote hoeveelheden verhalen uit de dagelijkse praktijk bijeen, zodat er heldere patronen ontstaan. Zo weet je niet alleen wat er in jouw organisatie leeft, maar ook waarom iets leeft. Maar we doen meer: wij helpen je ook met het leren, reflecteren en vinden van nieuwe betekenis.

Oude verhalen worden nieuwe verhalen

Je krijgt hanteerbare bouwstukjes om met collega's interventies te ontwikkelen en zo de gewenste beweging te creëren. En gewenst betekent daarbij niet langer wat het management of een consultant bedacht heeft, maar wat zich manifesteert als je werkelijk luistert naar de mensen om wie het gaat. In plaats van een vraag als “hoe maken we een beweging naar meer zelforganisatie” of “hoe krijgen we diversiteit en inclusie op de werkvloer“ richten wij ons op een vraag als “ Hoe krijgen we meer verhalen van dit en minder van deze”.

Je brengt de voortgang van het transformatieproces in beeld en ontdekt wat werkt en niet werkt. Oude verhalen leiden na enige tijd als vanzelf naar nieuwe verhalen. Gewenst gedrag wordt van nature vanzelfsprekend gedrag.

Narratieven en de lerende organisatie

Grip op verandermanagement met verhalen

In dit artikel zetten we onze visie op verandermanagement uiteen. Om gedrag in de organisatie daadwerkelijk duurzaam te veranderen, is het belangrijk allereerst helder te krijgen welke gedragspatronen er zijn. De constructieve patronen wil je versterken, de ineffectieve doorbreken. Verhalen maken deze patronen inzichtelijk.

Neem contact op

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op. Of bel ons op +31 6 3190 2336

Naam

Telefoonnummer

E-mailadres

Vraag of opmerking